Екологічна мозаїка «За чистоту Землі, красу і вроду. За екологію довкілля і душі»

Слово «довкілля» говорить саме за себе: довкілля – це те, що оточує нас, те, чим ми дихаємо і живимося. Без природи та її ресурсів людство не зможе прожити й дня.

Традиційно, у третю суботу квітня ми відзначаємо день довкілля. 14 квітня 2023 року працівники бібліотеки-філії №2 МЦБС Департаменту культури міської ради провели екологічну мозаїку «За чистоту Землі, красу і вроду. За екологію довкілля і душі». Бібліотекар виступив зі вступним словом − «Чисте довкілля – здорова нація». Слухачі активно відповідали на питання вікторини «Жива планета». Також користувачі мали можливість переглянути літературу біля виставки «Нехай Земля квітує всюди – природу збережімо люди». Читачі обмінювалися думками про проблеми навколишнього середовища. 

Природа дала все можливе, аби людям було добре жити. Але виникає питання: що ж дала людина взамін природі?… Засмічені вулиці, ліси, міста, висушені річки, вирубані ліси. Винайдено багато нових приладів, які випромінюють негатив природі. Змінюючи її, ми руйнуємо природний стан довкілля і завдаємо шкоду самим собі.

Зробивши нове відкриття чи машину за для комфорту людства, ми забуваємо, що приносимо шкоду фауні та флорі нашої планети. Тварини просто зникають внаслідок діяльності чи бездіяльності людини, суспільства.

І для того, щоб всі на ній жили, треба людині про це турбуватися, берегти наше довкілля. Бо все на Землі взаємопов’язане. Струмочки течуть у ріки, ріки − в моря, моря з’єднані з океанами. І від того, чи чистий струмочок, залежить чистота Світового океану, а від того, чи чисте повітря, залежить життя рослинного і тваринного світу.

Тому завдання кожної людини − берегти нашу планету, а особливо ту територію, де вона живе сьогодні, де будуть жити її діти завтра.

Відповідальна за проведення: Цібій С. О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top