Екологічне попередження “Без води немає життя” /Всесвітній день водних ресурсів/

Вода є найпростішою і звичною речовиною на планеті. В даний час 70% території нашої планети покриті водою. При цьому пити можна тільки 1% цієї води. За останні роки в світі відбулося безліч конфліктів, пов’язаних з доступом до води.

Ідея проведення Всесвітнього дня водних ресурсів вперше прозвучала на конференції ООН з охорони оточуючого середовища і розвитку (ЮНСЕД), яка відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Генеральна Асамблея ООН  проголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів.

Цього року Всесвітній день водних ресурсів пройде під гаслом “Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі” і буде спрямований на вирішення проблем із водопостачанням та якістю води, яку споживає людство.

Мета свята – звернути увагу світової спільноти на проблему забруднення водних ресурсів, швидке зменшення запасів питної води. Під час святкування  відбудуться різноманітні заходи, присвячені охороні водних ресурсів. 

Питанню збереження  та охорони води  було присвячено екологічне попередження “Без води немає життя”. Захід було проведено 22 березня 2023 року в бібліотеці-філії № 7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради. Під час заходу бібліотекар Федишин В.В. наголосила, що протягом минулого року українці особливо гостро відчули цінність чистої води, оскільки багатьох людей було позбавлено доступу до питної води. Війна між Україною та Росією вже призвела до тяжких екологічних наслідків щодо водних ресурсів та управління ними, наявності та якості прісної води для цивільного населення. Багато водних інфраструктур , таких як дамби на водосховищах , мости, системи водопостачання та очищення води, були пошкоджені або зруйновані чи зараз знаходяться під загрозою військових дій. 

І тому в цих умовах потрібно діяти всім разом. Кожна сім’я, громада може змінити ситуацію, змінивши спосіб використання та споживання води. Кожен з нас може зробити свій внесок і стати частиною вирішення проблеми охорони і збереження води.

 Більше дізнатися про воду, її надзвичайну важливість та проблеми збереження допомогла присутнім, представлена у бібліотеці, книжкова виставка “Вода – основа життя”.

Відповідальна за проведення бібліотекар Федишин В.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top