Екологічний вісник “Бережливими будем з водою – не зустрінемось ми із бідою” /до Всесвітнього дня водних ресурсів/

22 березня щорічно світова спільнота відзначає Всесвітній день водних ресурсів. Метою проведення цього Дня є підвищення рівня обізнаності про значення і важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту. Всесвітній день водних ресурсів відзначають у світі з 1993 року. Це ще одна нагода вкотре надати усім про важливість збереження та раціонального використання водних багатств світу. Адже вода — це основа життя. 

22.03.2023 року в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради був проведений захід – екологічний вісник “Бережливими будем з водою – не зустрінемось ми із бідою” (до Всесвітнього дня водних ресурсів).

У своїй розповіді бібліотекар наголосила: “Людина повинна пам’ятати про те, що водні ресурси не є безмежними. Нестача чистої води є глобальною проблемою сучасності. У воді зароджується життя. Без неї неможливе існування рослин і тварин. Життя є лише там, де є вода, і, навпаки, де знаходиться вода,там життя.”

Присутні з цікавістю слухали розповідь та активно долучалися до обговорення теми економії води та водних ресурсів. Адже кожен із нас може зробити свій внесок, щоб повернути назад процес деградації джерел води та стати причетним до вирішення проблеми.

Доповненням до заходу стала бібліотечна виставка “Вода для життя: правовий захист водних ресурсів”, на якій були представленні наукові, науково-популярні видання та статті з періодичних видань.

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top