Екологічний бумеранг “Зруйнуємо природу – загинемо самі”

Зупинися, людино, на мить…
і відчуй, як планеті болить.
Як із серця крик вирина –
зупинися, земля в нас одна!
Юлия Марченко-Авруцка 

Щороку, в третю суботу квітня, коли наша планета Земля вже готова до весняного оновлення, в Україні відзначають Всеукраїнський День довкілля, а 22 квітня – Всесвітній День Землі. Головною метою цих свят є покращення стану природнього середовиша. В ХХІ століття екологічні проблеми набули статусу глобальних. Людство усвідомлює небезпеку скорочення життя на Землі із-за свого впливу на масштаби природокористування, інтенсивність господарювання, забруднення природного середовища. Ніякі винаходи цивілізації не замінять чистого повітря, екологічно чистих продуктів харчування та джерельно-чистої води.

Що ж потрібно знати та як слід діяти, щоб зберегти екологічну чистоту нашої планети? Про це  та інше читачі  мали нагоду дізнатись, ознайомившись з бібліодовідкою та переглянувши відеоролик екологічний бумеранг “Зруйнуємо природу – загинемо самі”, який створили 20.04.2021 року працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради.

«Екологічний бумеранг» означає те, що легковажні та нерозумні дії людей на планеті Земля найближчим часом можуть обернутися великим нещастям, бідами для всього людства, адже «бумеранг» — це повернення. Цим екозаходом ми хочемо привернути увагу людей до екологічних проблем і змотивувати їх замислитися над тим, що ж можна зробити для вирішення цих проблем. Адже кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля. То ж бережімо нашу планету, захищаймо навколишнє середовище від забруднень i руйнувань, і природа нам віддячить сторицею.

На допомогу допитливим користувачам, аби задовольнити їх прагнення до нових знань, і для більш детального ознайомлення з даною темою в бібліотеці діє книжкова виставка “У долі природи – наша доля”.

Відповідальна: Іванишин А.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top