Екологічний всеобуч-застереження “Все від природи, а що натомість?”

Screenshot_1По всій країні крокує традиційна Всеукраїнська акція “Первоцвіт” 3.03.2016 року о 13.00 в рамках акції на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) відбувся екологічний всеобуч-застереження “Все від природи, а що натомість?”. Мета всеобуча – формування активної позиції щодо збереження довкілля та виховання відповідальності за збереження першоцвітів.

Бібліотекарі порушили питання екологічного захисту навколишнього середовища, намагались донести інформацію про шкоду, якої зазнає природа у зв’язку зі знищенням першоцвітів. Вони підкреслили.що для того, щоб захистити першоцвіти від знищення, варто не лише зривати, а й НЕ КУПУВАТИ. Прозвучав заклик:”Пам’ятайте, що замість кожного проданого букетика, продавці зриватимуть нові квіти, тому дуже важливо розірвати це коло винищення. Пам’ятайте! Масова торгівля об’єктами дикої природи призводить до їхнього знищення! Усвідомте! Придбавши першоцвіти, ви стаєте учасниками злочину перед природою!” Бібліотекарі застерегли, що краще сфотографувати першоцвіти в лісі, чи зробити селфі.

Адже зірвані квіти – варварство, а зроблені своїми руками, чи сфотографовані – мистецтво. Закінчення,бібліотекарі роздали екологічну листівку-заклик “Збережи Україні квіти – не губи першоцвіти!” і закликали всіх свідомих громадян не купувати червоно книжні квіти, та запропонували фото перегляд “Доторкнись до природи серцем”.

Захід призначений для широкого кола користувачів, відповідальна бібліотекар Лисенко Л.С., відповідальна за випуск листівки-заклик заввідділу обслуговування Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top