Екологічний калейдоскоп “Екологія крізь краплю води”

22.03.2021 року на абонементі ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради був підготовлений екологічний калейдоскоп “Екологія крізь краплю води” (22.03 – Всесвітній день водних ресурсів).

Щороку, 22 березня, за офіційним рішенням Генеральної Асамблеї ООН, починаючи з 1993 року, вся міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день водних ресурсів (Всесвітній день води). Ця подія має нагадувати всім про значення та важливість води для життя на Землі й має об’єднати зусилля для вирішення проблеми збереження водних ресурсів і забезпечення людства прісною водою. В Україні ми схильні думати, що брак питної води – проблема інших далеких країн. Але це не так. Хоча ми ще не відчуваємо цього щодня, тиск на наші прісноводні запаси і навколишнє середовище збільшується. До того ж, майже у всіх регіонах країни ми бачимо жахливе забруднення водойм, які забезпечують наші міста і села питною водою. Погане очищення і хлорування водопровідної води ставлять під загрозу наше здоров’я. А зміна клімату спричиняє додатковий тиск на наші водні запаси, які внаслідок високих температур стають маловодними, а деякі навіть і зовсім пересихають.

Правильне використання води допоможе в збереженні водних ресурсів, збільшить доступ до води для більшої кількості людей, знизить рівень її забруднення. Вода – дуже цінний та життєво необхідний ресурс. Не будьте байдужими до свого майбутнього, розпочинайте берегти воду вже сьогодні.

Відповідальні за проведення: працівники абонементу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top