“Збереження водних ресурсів – питання національної безпеки”

Вода – один з найважливіших компонентів біосфери, основа життя на Землі та є одним з найголовніших природних ресурсів .

 22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Метою проведення  Всесвітнього дня води є підвищення обізнаності громадськості про  збереження водних ресурсів, популяризація заходів, пов’язаних з попередженням забруднення водних джерел та допоможе довести до відома світової громадськості проблеми якості води, очищення та відновлення водних  екосистем  і добробуту людини в цілому.

 Водні ресурси України є стратегічним і життєво важливим природним ресурсом. Серед чинників, які впливають на життєдайність і добробут людини , чільне місце займає вода, її доступність та якість. Вода є і буде стратегічно важливим ресурсом. Проте у зв’язку з постійним скороченням водних запасів, забрудненням поверхневих та підземних вод проблема водозабезпечення населенням і галузей економіки набула планетарного масштабу .До недавнього часу їх помилково вважали невичерпною та безплатною природною сировиною. Сучасні масштаби глобальності проблеми збереження водних ресурсів змушують консолідувати зусилля світових екологічних організацій  та інституцій. Бібліотеки завжди тримають в полі зору проблеми екології, зокрема і збереження водних ресурсів.

 22 березня 2021 року  у читальному залі ЦБ ( вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано- Франківської міської ради протягом дня відбувся моніторинг екологічних видань “Збереження водних ресурсів України – питання національної безпеки” (до Всесвітнього дня водних ресурсів)

 Бібліотекар читального залу Казакова Ірина у форматі   відеопрезентації здійснила моніторинг публікацій відповідної тематики у вітчизняних періодичних виданнях. Про важливість проблеми свідчить її безпосереднє відношення до національної безпеки України. Користувачі мали чудову нагоду ознайомитися з актуальними резонансними публікаціями та розширити обізнаність зі станом збереження водних ресурсів України, сформувати активну свідому екологічну позицію людини і громадянина.     

    Хвесик М. Без води ані туди ані сюди/ М.Хвесик// Урядовий кур’єр. – 2021. – 20 січня(№ 12). –  С. 6.

      Вода стала найголовнішим світовим дефіцитом// Урядовий кур’єр.- 2020. – 3 жовтня.(№ 193). –  С. 2.

     Казанський Д. Аральське море на Волині / Д.Казанський // Український тиждень. – 2020. -№ 9. – С. 30-31.

    Вода – носій життя . Мудрі поради учителя Петра Динова// Здоров’я і довголіття. – 2021. – №10. – С. 8.

      22 березня – Всесвітній день водних ресурсів// Екологічний вісник. – 2020. –  №2. – С.1.

Відповідальна за проведення заходу Ірина Казакова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top