Екологічна гра «Загадки природи»

22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Вважається, що сьогодні кожен має зробити для Землі щось корисне: прибрати засмічену ділянку, чи посадити дерево, очистити від сміття берег улюбленої річки, хоча б на один день відмовитись від користування автотранспортом. Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо. саме тому слід піклуватися про середовище, яке нас оточує протягом всього року. Здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи, та саме з таких дій складаються великі справи! Уявіть – тисяча людей посадила по одному дереву – ось Вам і ліс! Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна. Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного дому.

 З цієї нагоди бібліотекарка бібліотеки-філії №12 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури, Гунчак Тетяна, провела екологічну гру «Загадки природи». Захід відбувся з учнями 2-Б класу Микитинецького ліцею.

 Проходячи етапи гри, діти демонстрували свою спостережливість, уміння культурно поводитися у природі. Учні з захопленням відгадували загадки про рослинний і тваринний світ, збирали пазли з малюнком Землі. Розглядаючи глобус маленькі екологи ніби здійснили захоплюючу подорож світом, бо саме він покращує процес розуміння устрою світу, допомагаючи все засвоїти та збагатитися знаннями. Ще однією родзинкою нашої зустрічі стали розмальовки з допомогою яких кожен продемонстрував власну уяву та здібності. Варто додати, що це позитивно впливає на нервову систему і допомагає дітям справлятися з емоціями. Цілий урок веселощів, азарту, гарного спортивного настрою, лідерства, перемоги – ось результат  екологічної гри  «Загадки природи». З Днем Землі!

Відповідальна за захід – Гунчак Т.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top