Фотосалон на природі «Краса народжується в очах того, хто спостерігає» /до Всесвітнього дня Землі/

22 квітня 2023 року бібліотекарки бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели фотосалон на природі «Краса народжується в очах того, хто спостерігає» (до Всесвітнього дня Землі).

Щорічно 22 квітня відзначається Міжнародний День Землі, що знаменує початок сучасного екологічного руху. Мета цього дня – звернути увагу на проблеми навколишнього середовища. 22 квітня проводиться безліч екологічних заходів. Ось і ми не оминули увагою цей день і організували фотосалон на природі. Бо наша чудова книгозбірня оточена мальовничим парком, а наші новенькі  і яскраві книжки  на екологічну тематику дуже люблять позувати.

Бібліотекарі дали поради учасникам фотосалону як фотографувати книжки: 

– перевірте, щоб обкладинка не відсвічувала колір — біла пляма зі світла на фото виглядає жахливо, бо через неї не видно частину обкладинки.

– найкраще знімати книжку, тримаючи камеру паралельно до неї і не під гострим кутом. 

– не тримайте книжку занадто близько до камери, інакше ризикуєте втратити фокус. Також на фото залишайте по краях книжки бодай якийсь простір, стежте, щоб не обрізати сильно її краї. Так ваш кадр буде більш “легким” і неперевантаженим.

– до фото книг дуже пасує гарна канцелярія, закладки, свічки, листочки (і справжнє листя) тощо. 

– сам фон, на якому ви знімаєте книгу, не має бути перевантаженим, містити забагато кольорів чи складний візерунок, інакше книжка на ньому загубиться.

Фотосесія з книгами на природі вдалася на славу.

Всі охочі повернулися до бібліотеки, оглянули книжкову виставку та послухали перегляд літератури. І наостанок отримали ще трохи порад, чому потрібно видаляти непотрібні чи невдалі фото, старі акаунти, застосунки, імейли в інтернеті чи на особистому пристрої. Тому що це – цифрове сміття, яке шкодить довкіллю. Усе, що ми завантажуємо в мережу, зберігається на різних серверах. Вони працюють 24 години на добу та вимагають охолодження. Це передбачає споживання великої кількості енергії, і якщо вона береться не з поновлюваних джерел, то це призводить до виділення парникових газів.

Відповідальні за проведення – всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top