Екогодина «Дай нам, Земле, з джерел твоїх сил»

Щороку 22 квітня в світі відзначається Міжнародний день Матері-Землі. Це день нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина повинна задуматися над тим, що Земля потребує турботи й захисту.

До цієї дати працівники бібліотеки-філії № 6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради спільно з учнями 4-г класу ліцею №10, 21.04.2023 року, підготували і провели екогодину «Дай нам, Земле, з джерел твоїх сил».

Захід спрямований на те, щоб діти мали уявлення про стан навколишнього середовища, з дитинства вчилися звертати увагу на екологічні проблеми, не були байдужими до природи, розуміли й берегли її, були відповідальними за свої вчинки.  

Бібліотекарка ознайомила дітей з книгами, які надані нашій бібліотеці в рамках проекту МОМ: М. Дорі «Діти проти пластику», Т.Комлик «Екопригоди суперкомпанії», Г. Ткачук «Книжка про сміття», Е.Файві «Сміттєва революція», та розповіла школярам про велику загрозу, що нависає сьогодні над планетою.   Під час заходу діти більше дізналися про те, для чого і як сортувати побутові відходи. Бо чим краще ми сортуємо — тим менше сміття на звалищах. Всі сортовані відходи завдяки переробці стають ресурсами та зберігають нашу природу чистою.

Учні разом з бібліотекаркою ліцею виготовляли плакат «Природа нашого краю» на якому позначали рослини, які ростуть в нашій області і тварин, які в нас водяться.

Наприкінці заходу бібліотекарка бібліотеки-філії №6 зачитала дітям правила поведінки на природі, закликаючи не бути байдужими до екологічних проблем, творити добро, любити свою матінку — Землю.

Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top