Екоплакат «Плекаймо плідність Землі України!»

25 квітня 2023 року протягом дня молодші читачі бібліотеки-філії №5 (вул. Галицька, 100) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, створювали екоплакат «Плекаймо плідність Землі України!» граючись: записували екологічні чесноти, вірші, читали  книжки-іграшки, малювали, клеїли саморобки.

Роби те, що можеш аби врятувати свою Україну і зберегти своє життя! Особливо тепер, в часі боротьби проти окупанта. А саме: сортуй правильно сміття; уникай використання одноразових посуду і пакетів; ощадливо використовуй природні ресурси (газ, воду, електроенергію); уникай розрекламованих покупок; не зловживай мобільним телефоном, комп’ютером; не спалюй залишки рослинності; повторно використовуй вживані речі; споживай здорову їжу. Про ці екологічні гріхи і протилежні їм чесноти  молодші школярі разом з батьками розважали переглядаючи книги І. Білик «Куди подіти сміття?»,  Л. Кірбі «Я можу врятувати планету», енциклопедії «Довкілля», «Світ моєї України», « 101 мальовничий куточок України», статтю «Екологічний іспит сумління» з журналу «Христова нива» (2015р. №2).

Діти відповідали на запитання вікторини «Які дії людини зберігають живу природу», грали в журнальну гру «Подорож на Говерлу»,  створювали малюнки на тему «Врятуємо світ разом», за допомогою іграшкових контейнерів вчилися сортувати сміття, брали участь в грі-лото «Що сприяє моєму здоров’ю?».

В цей же день, з дозволу батьків, діти приносили використані зошити, підручники й складали в контейнер для збору сухого паперу (зелена коробка за підтримки Dunapack Ukraina), який надалі перероблятиметься. Крім цього в бібліотеці-філії №5 є контейнер для збору батарейок.

Напередодні річниці Чорнобильської   катастрофи бібліотекарка розгорнула виставку книг і нагадала відвідувачам про цю подію.

Захід підготувала і провела Українець С. І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top