Еко-виставка «Усе знадобиться, що в землі коріниться»

Всесвітній день охорони навколишнього середовища відзначається в понад 100 країнах світу, починаючи з 1973 року. Це допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля.

З тих пір як існує людина, земля була її матір’ю і годувальницею. Людина − це частинка природи. І саме природі вона зобов’язана своїм існуванням. Природа – наше багатство, зберегти це багатство для наступних поколінь – наше завдання і наш обов’язок.

З цією метою 5 червня 2020 року, в рамках відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища працівники бібліотеки-філії №2 (вул.Карпатська, 14) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували еко-виставку «Усе знадобиться, що в землі коріниться». Дана виставка знайомить з природними комплексами та окремими об’єктами природи, які становлять природно-заповідний фонд України. Також на виставці представлені книги про відносини людини з природою.

Проблема екології стосується кожної людини. Мова йде не про те, щоб змінити життя, а щоб його врятувати. Про те, що наближається всесвітня катастрофа, ми не тільки знаємо, а й відчуваємо. Але найпростіше те, що відбувається поступове звикнення до екологічної небезпеки. Зростаючі з року в рік цифри свідчать про враження середовища, вже не викликають хвилювань.

Ми перестали бачити шляхи покаяння, що ведуть до порятунку. Населення планети все більше відчуває тривогу за екологічний стан Землі. Учені шукають шляхи вирішення проблем – оздоровлення планети, створюють нові технології. Але величезна робота зі збереження природи повинна розпочинатися з перебудови нашої свідомості. Якщо ми хочемо бачити планету економічно здоровою, то екологом повинен бути кожен у своєму житті.

Наша Земля − в наших руках, і ми всі повинні вкласти свій внесок у розв’язання екологічних проблем людства.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top