“Спочатку було чисто”

 Ще 15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища. Десятиліттями населення  забруднює  планету своєю діяльністю. Та цьогорічний небезпечний вірус і як необхідність — карантин вніс свої корективи не тільки в життя людей, а й в  навколишнє середовище.  Природа оновилася, і як наслідок – повітря стало чистішим. 

 Працівниця бібліотеки-філії №5 (вул. Галицька, 100) підібрала низку цікавих фактів по країнах світу з інтернет джерел для еко-експресу “Спочатку було чисто”,  який відбудеться 5.06. 2020 р. протягом дня. 

Індія.

 «Ось що таке справжня природа, і як же ми її забруднили. Це гірський хребет у Гімалаях. Я бачу його вперше за 30 років. Бо рівень забруднення опустився до мінімального. Це приблизно за 200 кілометрів», – написала в твіттері мешканка міста Джаландхар.Також індійці відзначають, що тепер ночами спостерігають за зірками, яких до цього вже давно не бачили.

Італія

  Жителі міста Венеції помітили, що  під час карантину вода у каналах стала прозорішою і побільшало риб.

 По всьому світу дикі тварини прилаштувалися до життя без людей під час пандемії коронавірусу. В Уельсі – кози, в Італії – кабани…

Південна Африка

У до карантинні часи в національного парку Крюгер, – натовпи туристів. Тому тварини ховаються від людей у дикій природі. Але поки парк зачинений, тварини насолоджуються спокоєм і тишею. Рейнджер парку  поширив фото левів і написав: «Цей вид левів зазвичай живе в парку Кемпіана. Цю місцевість туристи не бачать. Сьогодні вдень вони лежали на дорозі прямо біля табору відпочинку Орпен».

США

У національну парку Йосеміті, що у Каліфорнії, порожньому від туристів простору тішаться ведмеді.,які  вільно розгулюють територією та їдять весняну траву. Рейнджери кажуть, що коли закінчиться карантин, ведмедям знову доведеться ховатися від туристів у безлюдних місцях.

На жаль,  в нашому місті побільшало сміття, особливо — маски та рукавички… Задумаймося!

Додаткові матеріали для перегляду https://www.youtube.com/watch?v=9OGd4CJXQFU&vl=uk; https://www.youtube.com/watch?v=Me385jjJjm4

 Матеріали підготувала Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top