«Я і природа»

Земля! Маленька блакитна куля у безодні Всесвіту! Земля породжує джерельця, стрімкі потоки,  трави, дерева. Вона тримає на собі океани, приймає дощі, сніги й  тумани. Земля-це дім , у якому ми живемо! Дім, частиною якого ми є! І як ми будемо себе у ньому поводити , залежатиме наше життя. У наш час людство переживає надзвичайно важливий період своєї історії-період небаченого досі, загрозливого для існування цивилізації. Сьогодні  ми все частіше чуємо слова «екологія» ,«забруднення навколишнього середовища», «забруднене довкілля». Нерозумні дії людей на планеті Земля у найближчий час можуть повернутися великим нещастям, бідами усього людства.

До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в бібліотеці-філії №10 (с. Вовчинець , вул. Вовчинецька 35) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради організована книжкова виставка «Я і природа».

На виставці представлені книги  по природі, екології в яких читач може знайти багато цікавих фактів. Дана виставка –це нагадування нам про те, що природа забруднюється, піддається руйнуванню, знищується. У долі природи-наша доля , і ми повинні зробити усе для того, щоб допомогти рідній природі, тим самим зможемо продовжити життя наступних поколінь .Задумаючись  над екологічними проблемами світу, перш за все потрібно дбати  про чистоту тієї території на якій проживаємо. Людина виділяється від природи своїм розумом ,щирим серцем. Тож збережемо  кожне гніздечко, не дозволяймо вбивати птахів і тварин, не винищуймо рибу. Станьмо розумними господарями на своїй землі, і давайте будемо пам’ятати, що екологічне забруднення як ланцюгова реакція може призвести до екологічної катастрофи.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top