Еко-екскурсію “Як цікаво в лісі відпочити й нікого не засмутити”

05.07.2022 року працівники бібліотеки-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради у рамках проєкту  #Бібліотека_у_дворах провели еко-екскурсію «Як цікаво в лісі відпочити й нікого не засмутити». 

Чи можна уявити Землю без лісів? Чи може існувати без лісів людство? Звісно, ні. Ліси займають приблизно третину площі суходолу – це легені Землі. Вони рятують нас від вітру; їхнє могутнє коріння захищає ґрунт від руйнування водними потоками та вітром. А ще ліс — затишний дім для тварин…

Ліс — єдина екосистема, складний організм, у якому головна роль відводиться деревам. Важко уявити ліс без дерев, кущів, трав’янистих рослин, лісових квітів, які ростуть на галявинах та узліссях або ховаються під деревами, без грибів, моху, без… А ще ліс ніколи не буває зовсім беззвучним: уважний спостерігач завжди почує шелест трави й листочків, щебет птахів, обережні рухи звірів, веселу метушню комах… Чи можна уявити ліс без тварин? Звісно, ні: кожна навіть найменша, тварина по-своєму важлива для лісу. 

Бібліотекарі ознайомили дітей з правилами поведінки у лісі:

– Не розводьте вогнище в лісі.
– Не підпалювати суху траву на галявинах у лісі.
– Не смітіть у лісі.
– Не розбивайте скляні пляшки.
–  Не ламайте гілки дерев та кущів. Це заважає рослині жити.
– Не зривайте лісових квітів, особливо рідкісних первоцвітів .Хай гарні рослини        залишаються в природі!
– Їстівні гриби зрізати обережно, щоб не пошкодити грибницю, не руйнуйте мохового килима.
-Не руйнуй мурашників – вони лісові «санітари».
-Не руйнуйте пташиних гнізд.

Ознайомитися з літературою на цю тему можете, відвідавши нашу бібліотеку. Також в бібліотеці ви знайдете багато цікавого, ознайомившись з книжковою виставкою «У світ природи – з душею і любов’ю».

Відповідальні: всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top