Експрес-обговорення “Українці — нація героїв”

Screenshot_4Щорічно 23 травня відзначаємо День Героїв  —  свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України. З цієї нагоди 23 травня 2016 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича,52а) відбулося експрес-обговорення за книгою відомого письменника і журналіста Євгена Положія “Іловайськ”.

Україна, серпень 2014 року. Активні бойові дії української армії проти сепаратистів на Сході країни. Здається, ще трохи – і українські військові візьмуть Донецьк у щільне кільце. Для цього потрібно захопити невеличке містечко Іловайськ, важливий транспортно-залізничний вузол на схід від Донецька. Штаб АТО направляє на штурм добровольчі батальйони, батальйони територіальної оборони і частини ЗСУ, всього близько 2000 військових. Але цих сил, очевидно, недостатньо для блокади і штурму…З початку серпня українські військові блокують Іловайськ, а 18-19 серпня займають частину міста і ведуть нерівні бої з противником. 23-24 серпня у війну на території України вступає регулярна російська армія, яка масово перетинає кордон та створює так званий «Іловайський котел», який став найбільшою поразкою української армії в 2014 році в ході війни на сході.

«Іловайськ» – книга про мужність і боягузтво, про подвиги та зраду, про неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів. Це книга про війну, яка, як відомо, нікого ще не зробила краще, натомість, серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми. Автор почув історії близька сотні учасників Іловайської трагедії, роман побудований на реальних подіях.

Читачі  ділилися враженнями від прочитаного.

Бібліотекар ознайомила присутніх із бібліотечною виставкою “Живе  в народі пам’ять про героїв”, на якій представлені книги про героїчне минуле України і про героїв сучасності.

Відповідальна за проведення бібліотекар Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top