Експрес-інформація “Події на станції Крути”

Їх – юних сміливців, лиш жменька була –
Із серцем зі сталі і духом з граніту.
О, велич летіла у вічність з їх лав
І чин їх навіки став юності міфом…
(М. Дяченко. Крути)

До річниці бою під Крутами, що відбувся 29 січня 1918 року, в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка, 12) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було підготовлено експрес-інформацію “Події на станції Крути”.

Битва під Крутами – одна з визначних сторінок історії України, яку ми маємо пам’ятати. Українська молодь – студенти та гімназисти прийняли нерівний бій з більшовицькою навалою біля станції Крути. Тоді близько 400 курсантів стримали наступ на Київ численної армії більшовиків. Це був бій, який тривав понад п’ять годин, не за станцію Крути, а за Україну, за її майбутнє.

З експрес-інформації користувачі  дізнались відповіді на такі питання: “Як відбувалися події на станції Крути?”, “Чому молоду державу захищали необстріляні студенти-добровольці, а не війська?”.

Також відвідувачі переглянули  книги, представлені на виставці, які розповідають про події поблизу станції Крути.
Відважні патріоти, які захищали нашу Батьківщину – справжні Герої, завдяки яким настала Незалежність. Бій під Крутами – символ нескореного духу української нації.

”Стримуйте ваші сльози! Ці юнаки поклали свої голови за визволення Вітчизни, і вона збереже про них вдячну пам’ять на всі віки…” – ці слова М. Грушевського – пересторога тим, хто дотепер сподівається поставити українців на коліна.

Відповідальна: Капущак В.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top