“Енергозбереження – нагальна вимога часу”

Проблема енергозбереження тісно переплітається з проблемами енергетики, екології, технічного переозброєння та структурної перебудови всієї економіки. Важливість енергозбереження підтверджується статусом державної політики та державними органами в усіх високорозвинутих країнах (Японія, США, Франція, Німеччина, Велика Британія тощо). Майже всі розвинуті країни світу прийняли відповідні законодавчі акти та створили відповідні законодавчі акти  як загальнодержавні, так і регіональні органи з управління енергозбереженням.

Необхідність запровадження пріоритетної політики енергозбереження пов’язана, насамперед, із дефіцитом власних паливно-енергетичних ресурсів, залежністю від країн – експортерів газу і нафти, зростаючою вартістю їх добування, а також із глобальними екологічними проблемами. Найважливішим завданням сучасних промислових підприємств є економне витрачання енергетичних ресурсів і підвищення ефективності їх використання на всіх стадіях виробництва, тому велика увага приділяється розробленню сучасних технологій і проведенню організаційно-технічних та економічних заходів щодо підвищення енергоефективності виробництва, а також інвестиціям у розвиток енергозберігаючих технологій, що забезпечують конкурентоспроможність підприємств і створюють надійну основу майбутнього. Не менш важливим є енергозбереження в повсякденному  побуті, адже енергозбереження – це, насамперед, питання культури та свідомості кожного.

З наближенням зими питання енергозбереження стає особливо актуальним, бібліотеки  інформують своїх користувачів з питань енергозбереження.

З 7.10. 2019  в читальному залі ЦБ  МЦБС (вул. Пилипа Орлика, 5) діє тематична виставка “Енергозбереження – нагальна вимога часу”.

Актуальні публікації:

Ганський О. Технологія “великого стрибка”:[перехід на відновлювальні джерела енергії] /О.Ганський// Україна молода. – 2019. -21-22 черв.(№68).  – С.13.

Прудка  Н. Що змінилося на енергоринку України з 1 січня/ Н. Прудка// Урядовий кур’єр. – 2019. – 5 берез.(№44). – С.6.

Чабан О. Місцеві види палива дають змогу бути господарем/ О.Чабан// Урядовий кур’єр. – 2019. – 1лют.(№21). –   С.4.

Окрім добірки книг та періодичних видань бібліотекарі випустили буклет “Бракує тепла? 10 порад, як зберегти тепло у ваших оселях”. Порадами вже скористалися наші користувачі. Виставка буде діяти та оновлюватись протягом осінньо-зимового  сезону.

Відповідальна – Світлана Балабан.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top