“Живі букви Закону України”

28 червня ми будемо святкувати чергову річницю нашої Конституції, як основного закону України.

З нагоди свята працівники бібліотеки-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11 а) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували викладку цікавих книг “Живі букви Закону України”, з якими користувачі бібліотеки зможуть ознайомитись після закінчення карантину.

У кожній державі є один найголовніший Закон. Він називається Конституцією, або ж Основним Законом. Всі інші закони, які приймаються при потребі, всі розпорядження уряду і президента не повинні суперечити Основному закону. Ось чому кожен народ бореться за те, щоб мати добру Конституцію, бо від неї залежить щастя й доля народу і кожної людини. 

Кожен, хто хоче, щоб у спільному Домі Державі всі жили щасливо, повинні добре знати Конституцію своєї Держави, розуміти її, виконувати і боронити.

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

Найважливішим у всій Конституції є другий розділ: “Права, свободи та обов’язки людини і громадянина”. Все інше- заради цього. Адже держава твориться й існує задля людини. За переліком прав і свободу та за їхнім змістом Конституція України належить до найдемократичніших і найбільш гуманістичних (тобто людяних!) конституцій світу. 

Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій побудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім’ї.  нехай же в цей святковий день повсюди панує світлий настрій, міцніє почуття гордості за свою країну, за її Основний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й благополуччя життя у власній державі. 

Виставку підготувала бібліотекар Ідзьо Г.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top