“Життя прекрасне – не згуби його”

31 травня – Всесвітній день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. І у всьому світі, в цей день, проводяться акції по боротьбі з курінням.

В бібліотеці-філії № 7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували та провели 31.05.2023 року інформацію-застереження “Життя прекрасне – не згуби його”. Під час заходу бібліотекарі закликали присутніх вести здоровий спосіб життя, боротися із шкідливими звичками. Однією з таких звичок є – куріння. Присутні  мали змогу дізнатись про шкідливість тютюну. Цигарковий дим містить до 4-х тисяч компонентів. З них найбільш відомими є нікотин, чадний газ, кадмій і ще багато інших сполук, що можуть спричиняти розвиток раку. Через тютюнопаління , щорічно помирає більше 5 млн. осіб, тобто 1 із 10 смертей у світі спричинена саме вживанням тютюнових виробів. Найчастіше буває, що людина раз  зазнавши “втіхи” від куріння, назавжди залишається рабом тютюнопаління. Слід берегти свій організм від того, що його послаблює, зокрема від куріння.

Багато корисного про шкідливість тютюнопаління присутні змогли дізнатися із книжкової виставки “Життя прекрасне- не згуби його”, що стала вдалим доповненням до інформації-застереження.

Метою інформації-застереження є допомогти користувачам бібліотеки зберегти своє здоров’я і здоров’я оточуючих.

Відповідальна бібліотекар читального залу Федишин В.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top