“Загроза Землі – загроза людству”

Вперше Всесвітній день Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його відзначають щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.
У цей день проводиться безліч екологічних заходів.
Щорічно в заходах, присвячених Дню Землі, беруть участь 1 мільярд людей, які проживають у 192 країнах, що робить цей день найбільшим громадянським святом у світі.

У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для збереження миру на планеті та збереження краси і багатства нашого спільного дому. 

Напередодні Всесвітнього дня Землі, 21 квітня 2023 року у бібліотеці-філії №7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськради було проведено хвилинку екобезпеки “Загроза Землі – загроза людству”. Бібліотекар Матієшин О.Є. презентувала присутнім виставку “Наша планета – колиска життя”.
Бібліотекар відзначила, що книги, представлені на виставці сприяють  поглибленню екологічних знань, розумінню необхідності дбайливого ставлення до природи, відчуття власної відповідальності за збереження навколишнього середовища.

Відповідальна за проведення заходу – Матієшин О.Є.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top