«Зажадай сонця миру і справедливості !”

 

22 червня 2015р. о 13:00 в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) проведено патріотичний калейдоскоп «Зажадай сонця миру і справедливості !” (в рамках проекту «Прочитай книгу про війну», в день пам’яті жертв ІІ світової війни, в честь дня народження В. Бикова ).

На захід запрошено читачів-учнів 7-х класів 24 школи, які активно читають літературу по програмі на літо.

Бібліотекар розповіла присутнім про початок війни на Україні 22 червня 1941р., здійснила огляд нової збірочки розповідей для дітей про сучасних героїв фронту і тилу «Героям слава!».

Відвідувачі переглянули фільм «Альпійська балада» за однойменною повістю білоруського письменника Василя Бикова.

Це воєнна драма про три дні з життя білоруса Івана та італійки Джулії, які втекли з фашистського концтабору в гори Альпи. Три величезних, як вічність, дні виживання, пізнання і щастя, що подарували в’язням надію на спасіння.

«…Знищуючи інших, ти перед усім витруїш у самому собі здатність радуватися, твоя душа від твоїх же злочинств обросте чорною повстю ворожості, яку разом із тлустим шматком ти прагнеш лишити нащадкам.

Але чи схочуть вони взяти цей брудний шматок із твоїх закривавлених рук? Чи не зажадають і вони сонця миру й справедливості…?». Читачі розважали над словами В. Бикова з повісті “Альпійська балада”, які актуальні сьогодні і застерігають тих, хто породжує війну в Україні. Українець Світлана.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top