Засідання літературного клубу “Срібні передзвони”

Поезія – це завжди неповторність,
якийсь безсмертний дотик до душі
(Л.Костенко)

21 березня 2017 року о 14.30 в бібліотеці-філії №7 (вул. Дністровська, 22) до Всесвітнього дня поезії відбулось засідання літературного клубу “Срібні передзвони”.

Учні ЗОШ №13, гості та користувачі бібліотеки, дізнались, що найдавніші вірші, за твердженням істориків, були написані ще в 23 столітті до нашої ери, що перші словники рим з’явилися ще в середньовіччі.А у 1999 році на 30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Перший Всесвітній день поезії святкувався у Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО. Про це та багато іншого розказала присутнім ведуча свята – провідний бібліотекар Железняк М.О.

Доторкнутись до чарівних струн поезії у виконанні запрошених гостей свята: поетеси з Івано-Франківська Оксани Кузів, Лесі Василик, Ірини Тарновецької-Мороз. Учні також декламували вірші запрошеної гості Оксани Кузів.

Заворожені поезією п.Оксани, піснями у виконанні Лесі Федунків на вірші Оксани Кузів та весняними душевними віршами Ірини Тарновецької-Мороз, не зауважили як пролетіло 2 години. Спілкування з прекрасним завжди робить нас трошки добрішими, кращими, щасливішими.

Саме на це сподівались і організатори свята бібліотекарі Атаманчук М.І. та Железняк М.О.                                                                      

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top