“Вода для життя: правовий захист водних ресурсів”

“Вода, у тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе неможливо описати, тобою насолоджуються, не знаючи, що ти таке насправді.  Не можна сказати, що ти необхідна для життя: ти — саме життя. Ти наповнюєш нас радістю, і це неможливо пояснити нашими почуттям”. (А.Сент-Екзюпері)

В 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН прийнято офіційне рішення про відзначення 22 березня Всесвітнього дня водних ресурсів.  Головне завдання цього дня – нагадати кожному жителю планети про величезну важливість водних ресурсів для підтримання життя на Землі.

Працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) щорічно долучаються до відзначення Дня води. 22 березня 2017 р. о 13:00 в рамках проведення засідань правового клубу “Діалог” бібліотекарі презентували  виставку-консультацію “Вода для життя: правовий захист водних ресурсів”. Виставка організована з метою поширення інформації про важливість охорони водних ресурсів, привернення суспільної уваги до даної проблеми й заохочення до використання екологічно безпечних промислових технологій…

 

Користувачі бібліотеки ознайомилися з тематичною літературою:

Загибель Дніпра – національна трагедія України // Екологічний вісник. – 2016. – № 5. – С. 30-31.

Мартинов А. Загрози глобальної спраги / А. Мартинов // Демократична Україна. – 2016. – 1 квіт. (№ 13). – С. 4.

Михайлюк Р. Виробити єдину стратегію взаємодії з природою : [водні ресурси Прикарпаття] / Р. Михайлюк // Галичина. – 2016. – 15 листоп. (№ 88). – С. 6.

Проектів – море, а води нема // Україна молода. – 2016. – 18-19 листоп. (№ 47). – С. 5.

Чередарик Л. Коли вмирає річка, за нею вмирають люди: про страшну небезпеку Черемошу від малих і міні-ГЕС / Л. Чередарик // Українське слово. – 2016. – 27 лип. -2 серп. (№ 30). – С. 7.

Протягом дня бібліотекарі роздавали відвідувачам інформаційні листівки: “Це потрібно знати кожному!”, “Прочитай та передай другові!”, “Як економити воду”, “Водні традиції наших предків”.

Відповідальна за презентацію виставки Часник Валентина.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top