Поетична бібліоніч «Поезією призначена зустріч”

Здійснилося!!! Нарешті настав той день, до якого ми так довго готувалися та якого з нетерпінням чекали. Працівники міської центральної бібліотеки здивували жителів міста креативним та цікавим вечірнім заходом. Це була поетична бібліоніч «Поезією призначена зустріч», яка відбулась 18 березня 2017 року в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) за організації абонементу ЦБ  (вул. К. данила, 16)та ММО “Арт -Актив”, що дії при бібліотеці, з нагоди Всесвітнього дня поезії (21.03) та відзначення третьої річниці проекту «Бібліотечник». Захід розпочався о 18:00 і тривав до півночі…

Такого роду заходи є дуже популярними в бібліотеках США та Європи, віднедавна стали проводитись і в Україні. В Івано-Франківську це відбулося вперше. Для участі в поетичній бібліоночі учасники заздалегідь реєструвалися в попередньо створеній групі в соцмережах.

Бібліотека стала територією позитиву, адже в цей день проект “Бібліотечник” святкував свій третій день народження. Саме 18.03.2014, з нагоди відзначення Дня поезії, на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) зібралися молоді талановиті люди на так званий літературник-квартирник, який проходив в невимушеній атмосфері поетичного шапіто. Згодом такі вечори почали називатися бібліотечниками, проводились 1-2 рази на квартал і були як тематичними, так і вільного формату.

В суботу ввечері (18.03 2017) в залі, який ледь вміщав хлопців і дівчат, небайдужих до поетичної творчості, панував гарний настрій, добре слово, безпосередня щирість, атмосфера книги, поезії, музики та живого молодіжного спілкування. Завідувач відділу обслуговування ЦБ – Кирста О.М. та співорганізатор “Бібліотечника” Богдан Кирста щиро вітали гостей свята. Вони відразу налаштували гостей свята на позитив і творче спілкування та коротко ознайомили присутніх з історією проекту. Бібліотекар читального залу ЦБ Світлана Балабан розповіла присутнім про відзначення Всесвітнього дня поезії у світі та в Україні, наголосивши «…саме, поезія здатна дати відповіді на найглибші та найгостріші духовні запити сучасної людини».На бібліотечнику були і неочікувані сюрпризи та гості: мер Івано-Франківська Руслан Марцінків разом з дружиною Оксаною завітав на поетичний вечір і висловив свою вдячність організаторам за проведення такого роду заходів. Поезія не має вікових обмежень. Захід відвідали як молодь, так й гості, вічно молоді душею. Поетична ніч подарували насолоду інтелектуального та естетичного відпочинку.

Постійний ведучий бібліотечників Богдан представляв учасників влучною авторською поетичною імпровізацією. Бібліоніч була захоплюючою та яскравою, а неповторних барв надали самі учасники:
– молоді поети нашого міста – Оля Новак, Наталія Команяк, Надя Стефанишин Мілена Вітровська, Тарса Цой, Іван Щербюк, Любомир Винник. Митці слова Ірина Ковалюк, Роман Надрага, Оксана Манілова, Олена Грегірчак завітали до нас вперше.

– гості з інших міст: Марія Цимбал – Краматорськ; Назар Мулярчук – Тернопіль; Анна Чатич – Вінниця; Тіфамі – Яремче; Влад Волошин – Тлумач; зі Львова до нас приїхали щирі друзі бібліотечників, представниці мистецького об’єднання “Salve” – Олена Терещенко та Ірена Смачило.
В невимушену атмосферу музики та пісні допомогли поринути:

– Тарас Василюк,учасник гурту “Полюс”, віртуозний гітарист, хлопець, що не тільки виконував власні твори та кавер-версії, а ще й акомпанував поетам під час декламацій.

– Тарас Квітик, багатогранний митець з Івано-Франківська, який приходить на бібліотечники протягом всіх трьох років, поет, музикант, лідер гурту “Сни Дріади”, басист гурту “The Rockgasm”, співавтор книги “Бачу сни”. Разом із Валерієм Федюком вони представили «Сни Дріади» в акустичному форматі.

– Андрій Маврик, постійний учасник бібліотечників, харизматичний та експресивний бард.

– Ірина Годзюр, автор пісень та виконавиця із Надвірної, яка також акомпанувала читцям грою на флейті.

– композиції віртуозного квартету саксофоністів Івано-Франківської музичної школи №1.
Мелодекламація допомогла присутнім глибше поринути у виміри поетичного слова.

Учасники мали можливість познайомитись один із одним і поділитися своїми новими поетичними здобутками.

Допомагали створювати позитивний настрій конкурс поетичної імпровізації та музичний конкурс «Відгадай мелодію»

До заходу бібліотекарі підготували тематичний мультимедійний супровід та книжкову виставку «Поезія не змовкне джерело», де були представлені перлини українського та зарубіжного поетичного слова. Презентація поетичного автографа «Безмежний світ поезії» ознайомила присутніх із подарованими бібліотеці поетичними добірками учасників проекту «Бібліотечник».

Поетична «бібліоніч» відбулася у затишній атмосфері книги і поезії. Гості та учасники довго не хотіли розходитися по домівках, адже такі вечори, на жаль, не часто проводяться у Івано-Франківську. Однак організатори обіцяють і надалі підтримувати традицію бібліоночі та розвивати поетичне слово.
Партнери заходу:
Центральний Народний Дім (забезпечення озвученням);
міська музична школа №1;
Медіа-партнери: ТРК ”Карпати”, ОТБ “Галичина”, ТРК “Вежа”, “Галицький кореспондент” , IF ROCK (Тарас Волошин), Galka.if.ua,Firtka.if.ua, Pravda.if.ua (Олена Григірчак), “Репортер”, Blitz.if.ua… .
Відповідальна за проведення: завідувач відділу обслуговування Івано-Франківської ЦБ МЦБС – Кирста Ольга Михайлівна. Співорганізатор заходу: засновник ММО «Арт-Актив», учасник Всеукраїнського літературного об’єднання «Поетквартал» – Теодот Франківець (Богдан Кирста).

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top