“Збережемо околиці нашого міста чистими ”

Сучасний стан екології в Івано-Франківській ОТГ, як і в цілому в Україні, не можна вважати задовільною, незважаючи на зменшення за останні роки антропогенно-техногенного навантаження на природне середовище та здійснення ряду природоохоронних заходів.

До факторів, які обумовлюють складну екологічну ситуацію, належать:

1.Сміття.Проблема сміття є «видимою»: люди стикаються з нею щодня і саме тому вона їх турбує найбільше. Учасники дискусій багато говорили про нерегулярність вивезення сміття з прибудинкових територій і засміченість публічних просторів.

2.Якість повітря. Загазованість, смог і забруднення повітря є ще однією проблемою. 

25.09.2022 р. о 15.00 в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся захід до Всесвітнього дня туризму “Збережемо околиці нашого міста чистими ”. В рамках заходу була підготовлена відеопрезентація для online користувачів. 

Бібліотекарі наголосили, що проблеми в екологічній сфері нашого міста спровоковані,  насамперед, нераціональною господарською діяльністю людини, поводженням з твердими побутовими відходами та тенденцією до знищення зеленої зони. Сьогодні екологія вимагає до себе пильної уваги фахівців, законодавців, громадських організацій. Подолати ці проблеми можна лише завдяки координованим діям усіх націй та верств громади, адже Івано-Франківську бракує чистого повітря. Ущільнена забудова, брак зелені та засилля транспорту визначають теперішню екологію міста.

Прикарпатські екологи та медики, які проводять моніторингові дослідження, одностайні в тому, що атмосфера Франківська потребує оздоровлення. Є чинники в цьому процесі, які не залежать від міської влади, як-от якість бензину, до 70% якого в Україні є контрафактним, чи завезення з-за кордону транспорту з відпрацьованим ресурсом двигунів. Але є й інші, що потребують принципової позиції муніципалітету. 

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Дубовська Оксана.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top