“Зберігаючи первоцвіт – рятуємо свій світ”

4 березня 2019 року о 12:00 працівники   абонементу ЦБ (вул. К. Данила,16)  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради,  підтримавши Всеукраїнську екологічну акцію “Первоцвіт 2019”, провели природоохоронну акція “Зберігаючи первоцвіт – рятуємо свій світ”.

Подібні природоохоронні  акції проводяться бібліотекою уже четвертий рік поспіль.

Мета  акції – привернути увагу громадськості до проблеми охорони, збереження та відновлення ранньоквітучих рослин, донести до населення інформацію про те, що внаслідок неконтрольованого зривання та продажу первоцвітів, вони скоро можуть зникнути.  Акція проходила як у приміщенні бібліотеки, так і на вулицях міста.

Вручаючи мешканцям міста природозахисні листівки-пам’ятки, бібліотекарі порушували питання екологічного захисту навколишнього середовища, намагались донести інформацію про шкоду, якої зазнає природа у зв’язку із знищенням перших квітів.

Мета заходів, що проходили в бібліотеці – формування у користувачів активної позиції, щодо збереження довкілля та виховання у молоді відповідальності за збереження первоцвітів. Бібліотекарі пояснювали, що найкрасивіша квітка – та, яка квітує там, де зросла і закликали не губити первоцвіти, не рвати у букети, не продавати, а також не купувати їх, бо багато з них, а саме підсніжник звичайний, проліски, конвалія, сон-трава занесені до Червоної книги.

Пам’ятайте! Лише живі квіти прикрашають землю.

Захід проведений для широкого кола користувачів та для громади міста. Відповідальні за проведення Микитюк У.С.,  Данилів Л В..

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top