“Згадувати важко – пам’ятати треба”

До 85-річчя Голодомору в Україні 25 листопада 2017 року в бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС  Департаменту культури міської ради відбулася відео-година “Згадувати важко – пам’ятати треба” та акція “Запали свічку пам’яті”.

Голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших подій за всю історію нашої країни. Пам’ять жертв Голодомору вшановують щороку в четверту суботу листопада. Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Демографічна катастрофа посіяла в душах мільйонів людей фізіологічне почуття страху, необоротно вплинула на генофонд нації.

Користувачі бібліотеки переглянули документальний фільм “Голодомор. Влада варта смерті” і долучилися  до громадської акції «Запали свічку», щоб хвилиною мовчання вшанувати пам’ять жертв геноциду українського народу. Свіча мільйонів замордованих голодною смертю погасла в далекому 1933. Ми ж можемо запалити свічку тільки для світлої пам’яті і щоб зігрілися душі убієнних голодом та політичними репресіями.

Відповідальна за проведення Гуменяк С. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top