“Голод 32-33 років – незагоєна ранаУкраїни”

25 листопада в нашій державі відзначається День пам’яті жертв голодомору.

В цей день кожен із нас переосмислює нашу історію, її трагічні  сторінки, незворотні наслідки та духовний резонанс. Тема історичної пам’яті із кривавими сторінками надзвичайно болюча для живих свідків тих подій і для усіх, хто дізнався правду про штучний голод.

25 листопада 2017 року 0 15:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) відбувся захід – присвята замордованим голодом “Голод 32-33 років – незагоєна ранаУкраїни”.

Разом з усіма українцями  Свічку Пам’яті запалили і працівники читального залу Івано-Франківської ЦБ.  

До заходу бібліотекарі презентували виставку – пам’ять “Великий голод – вічний біль України“. Розгорнуту інформацію до виставки підготувала Зоряна Петрик: “Голодомор 32-33 рр. – одна з найстрахітливіших сторінок  в історії українського народу. Не можна стерти з пам’яті трагедію однієї з найбільшої хліборобських націй, яку на найбагатших у світі чорноземах свідомо винищували голодною смертю. Сьогодні в Україні вже багато зроблено для дослідження й оцінки масштабів трагедії голодомору – геноциду 1932-1933рр…”. Учасники заходу активно ділилися коментарями цієї трагічної події та обмінювалися враженнями від перегляду тематичного відеоряду “Свічка пам’яті жертвам голодомору 1932-1933рр”, “Голодомор – Остання молитва хлопчика”, який вразив своєю історичною правдою та жахливими фактами.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top