Урок-хроніка: “Очима болю та вустами гніву”

27.11.2017 р. о 13.00 год. працівники бібліотеки-філії № 2 в ЗОШ № 17 провели урок-хроніка: “Очима болю та вустами гніву”(до дня пам’яті жертв Голодомору).

Під час масового заходу бібліотекарі ознайомили учнів з передумовами виникнення, перебігом та наслідками впливів голодомору на українську націю.

Зокрема, Максимів М.Д. наголосила учням, що Голодомор 1932-33 років було штучно влаштовано за наказом Сталіна та вищих керівників Радянських Союзів. Восени 1932 року в українських селян силами активістів, репресивних органів та червоної армії були вилучені всі продовольчі товари і загалом усе, що можна було споживати в їжу. На далі українські села були блоковані НКВС та військовими аж до весни 1933 року. Фактично з села не можна було ні вийти, ні зайти. За різними оцінками, під час штучного Голодомору голодною смертю померли до 10 мільйонів українських селян.

До огляду учням 6-Б класу була надана книжкова виставка “У пам’ять про скорботний 33-їй”. Були представлені такі книги: “Жнива Скорботи” Р.Конквест, “Ваші мертві вибрали мене” Д. Мейс, “Страта Голодом” С. Старів, “Червоний колір гріха” С. Геник, “Голод 1932-1933 в Україні: геноцид” та ін.
Відповідальна за захід – Максимів М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top