“Здоров’я – головне життєве благо”

Світ нині відзначає День здоров’я. Сьогодні, 7 квітня, міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров’я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров’я. 

З’явившись у 1948 році, ця організація об’єднала у своїх рядах представників 191 держави світу.

Всесвітній день здоров’я також акцентує увагу на медичних проблемах, які стають предметом обговорення лікарів усього світу.

 


7 квітня 2015 року о 12.00 на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16 )  до Дня здоров’я відбувся валеологічний репортаж “Здоров’я – головне життєве благо”.

Найдорожчим надбанням людини є здоров’я, а тому наш обов’язок берегти та зміцнювати його. Покоління наших предків жили в тісному спілкуванні з природою. Уклад життя був синхронним із природними режимами.

Проблема здоров’я людини вирішувалась досить ефективно і просто. “Людина носить лікаря в собі, треба тільки уміти допомогти йому в його роботі”(Гіпократ). Вирішення проблеми здоров’я людини закладено в самій людині, у знанні та розумінні нею низки проблем, а також в умінні дотримуватись правил здорового способу життя.

Доповненням до  репортажу стала книжкова поличка “Здоров’я – головне благо, найцінніший скарб, бережи його”, де була представлена література до даної теми: Азбука харчування: лікувальне харчування.-Львів:Світ,2011.-208с. Брегг П. Чудо голодування.-К.:”Софія”,2008.384с.. Гудована Л. Рецепти здоров’я: народні методи лікування харчуванням.-Тернопіль:”Богдан”,2005.-240с. Губа Н.І. Овочі і фрукти на вашому столі.-К.:”Урожай”,2006.-344с.

 Відповідальна за цю зустріч бібліотекар 1 категорії абонементу ЦБ Лисенко Л.С.


До Всесвітнього дня здоров’я 8 квітня у бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) була організована викладка-консультація “Жіноча енциклопедія краси і здоров’я. Кожній жінці важливо бути прекрасною, здоровою, задоволеною собою. Книги представлені на викладці дають відповіді на питання про призначення жінки, про жіночу красу, про стосунки з чоловіком, про користь фізичних вправ для жінки в любому віці.

Також читачі із книг дізналися як доглядати за шкірою і волоссям, як попередити вікові зміни, як вибрати зачіску, як підібрати макіяж. Книги представлені на викладці:

Бей П.І. Фітогімнастичний лікувальник. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2006. – 96 с.

Сергєєв С. Жіноча енциклопедія краси і здоров’я: 4000 корисних порад. – Донецьк: ТОВ ВКФ “БАО”, 2007. – 352 с.

Сокол Є.Б., Круглякова Н.В. Як бути красивою: Поради косметолога. – К.: Веселка, 1996. – 158 с., іл.

Відповідальна за організацію зав. бібліотекою Подолецька Г. І.

 


Інформаційні діалоги “Здоров’я людини – багатство країни”.

Бібліотека-філія №14 (вул. Довженка, 12). У статуті Всесвітньої організації охорони здоров’я зазначається: “Здоров’я – це стан повного фізичного, психологічного і соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб чи фізичних дефектів” .

7 квітня, у Всесвітній день здоров’я, відвідувачі абонементу бібліотеки мали можливість у формі інформаційних діалогів обговорити

7 найважливіших правил здорового життя:

  • правильне харчування;
  • життєва активність;
  • відсутність шкідливих звичок;
  • правильний розпорядок дня;
  • позитивний настрій;
  • дбайливе ставлення до себе;
  • безпечний спосіб життя.

Допомагали в аргументації цих правил книги: Азбука харчування. Профілактичне харчування: Довідник/ За рид. Г. І. Стоямакової, І. О. Мартинюка. – Львів: Світ,1993. – 200с.

Людина. Ч.1. Походження і природа людини. Як працює тіло. Мистецтво бути здоровим/ Ред. колегія: М. Аксьонова, В. Володін, Т. Каширіна та ін. – К.:Школа,2007. – 464с.:іл.

Приказки та афоризми про здоров’я, хвороби, життя і алкоголь. – Тернопіль: Укрмедкнига,2003. – 152с.

Відповідальна за проведення бібліотекар І категорії Капущак В. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top