“Знайомтесь: Василь Шкляр і його книги”

тлтлтл10 червня 2016 року найтитулованішому та найвідомішому письменнику сучасної України Василю Шкляру (1951) виповнилося 65 років. З цієї нагоди 11 червня 2016 року о 14.00 працівники абонементу ЦБ (вул.К.Данила,16)  влаштували для своїх користувачів справжнє свято читацьких задоволень, адже, ювілей письменника – свято для читача, організувавши літературний подіум “Знайомтесь: Василь Шкляр і його книги”.

Бібліотекар розповіла, що письменника називають “батьком українського бестселера”. Успіх його романів: “Залишенець”, “Елементал”, “Кров кожана” був приголомшивим. Лауреат багатьох літературних премій, серед яких міжнародна “Спіраль століть”, австралійська “Астра”, “Золоте перо”; гран-прі “Коронація слова”, “Золотий Бабах”, “Ярославів Вал”, але улюбленою премією самого письменника є “Автор, чиїх книжок найбільше викрали з магазинів”. Також бібліотекар представила книги автора “Тінь сови”, “Ностальгія”, “Маруся”. Про останню сказала словами автора:”Книжка минулим дуже нагадує сьогодення…”, але чи не найдорожча з них – народна Шевченківська премія, кошти на яку були зібрані звичайними громадянами. Від присудженої йому Національної премії імені Тараса Шевченка, письменник відмовився – вперше за всю історію існування цієї найпрестижнішої нагороди.

Подіум книги закінчили словами літературного критика Ярослава Голобородька:”Якщо вже розвивати й просувати українське кіно, яке в новітніх умовах не може не бути комерційним, то, насамперед, на матеріалі романів Василя Шкляра”. Тож, читайте книги В.Шкляра, знайомтеся з словом літературного вікинга, легіонера, який завжди готовий до текстових походів і зіткнень з образно-художніми стихіями!

Захід підготовлений і проведений для широкого кола користувачів бібліотеки, відповідальна бібліотекар ЦБ Лисенко Л.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top