“Лялька-мотанка” майстер-клас

тлоло10 червня 2016 року о 16.00 в  дитячому клубі “Юність”, що знаходиться по вул. Коновальця 144-А, за участі бібліотекаря  бібліотеки-філії №4  Іжицької Ю. Я, керівника студії образотворчого мистецтва центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання Йосепчук Н. М. та педагога-організатора клубу “ Юність” Білик Г. С. був проведений майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки.

Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості, родинний оберіг.

Здавен у кожній родині лялька-мотанка виконувала роль оберегу, була символом мудрості, берегинею роду, символом матері-прародительниці та зв’язку між поколіннями. Це одна із найдавніших іграшок і сакральних (священних) істот нашого народу, якій тисячі й тисячі років.

Керівник студії образотворчого мистецтва центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання Йосепчук Надія Миколаївна, яка проводила заняття для дітей,  надала цікаву інформацію про різновиди українських мотанок, їх призначення, особливості та техніку їх виготовлення. Варто зауважити, що власне і назва ляльки-мотанки походить від того, що лялька-мотанка ні в якому разі не шиється, не проколюється голками чи шпильками – виключно мотається. Звідси і назва – “мотанка”.

Діти із задоволенням робили мотанку, розповідали традиції і звичаї із бабусиного села, обмінювалися планами на літо та із захопленням вибирали тканину для створення справжнього українського образу ляльки -мотанки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top