Зрізи життя та діяльності “Степан Бандера – символ України”

    1 січня – День народження провідника української нації  Степана Бандери. Степан Бандера – видатна постать ХХ сторіччя, ім’я якої увійшло до історії нашого народу. Своє життя, талант і працю він повністю присвятив ідеалам боротьби за визволення України. 02 січня 2024 р. о 14:00 у читальному залі ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради працівники читального залу ЦБ  провели захід – зрізи життя та діяльності “Степан Бандера – символ України” (до 115-річчя від Дня народження Степана Бандери). 

Бібліотекарка розкрила життєвий та героїчний шлях Степана Бандери, його значний особистий внесок у національно-визвольний рух українського народу за незалежність, значення його політичної спадщини та ролі у відродженні Української держави. Зокрема в своїй розповіді бібліотекар зазначила: “Найвищою ідеєю українського народу протягом віків –  є ідея національної свободи і державної незалежності. Без втілення в життя цієї ідеї, без волі і державної незалежності нація не спроможна розвивати своїх притаманних властивостей і здібностей та жити повним життям згідно з його духовною структурою, культурними і релігійними традиціями та звичаями. Ця ідея – ідея української нації: лягла в основу життя, діяльності і боротьби Степана Бандери. Він народився в селі Старий Угринів Івано-Франківської області 1 січня 1909 року в родині греко-католицького священника о. Андрія Бандери. Рівно 115 років тому народився борець за незалежність нашої держави, лідер ОУН, людина сильної волі та віри у вільну Україну, принципова й непохитна. А для нас Степан Бандера – символ українського спротиву і дороговказ”.

Користувачам бібліотеки була презентована однойменна тематична виставка. На виставці відвідувачі заходу мали змогу переглянути історичні видання, наукові та науково-популярні видання про Степана Бандеру.

  Відповідальна за проведення  заходу Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top