Зустріч-застереження “СНІД: подумай про майбутнє – обери життя”

2 грудня 2020 року, в бібліотеці-філії №4 (вул. Коновальця, 132А) Івано-ФранківськоїмМЦБС Департаменту культури міської ради, була підготовлена зустріч-застереження “СНІД: подумай про майбутнє – обери життя”, яку можна переглянути на сайті бібліотеки.
Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хворіб. Особливо небезпечні ВІЛ (вірус імунодефіциту людини) і його кінцева стадія СНІД( синдром набутого імунодефіциту). СНІД – особливо небезпечна хвороба, смертельна для людини.
З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом, що слугує справі зміцненню організованих зусиль у боротьбі з пандемією, яка поширюється у всіх регіонах світу.
На жаль, Україну визнано державою, яка від ВІЛ/СНІДу в Східній Європі постраждала найбільше. У тенетах СНІДу перебувають понад 3 тис. громадян України, з яких понад 100 дітей. Це офіційна статистика, зареєстрована в Українському центрі профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України. Однак, міжнародні експерти вважають, що ВІЛ-позитивних у нас значно більше.
У всьому світі цього дня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий, говорять про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства…
Кожному читачеві, який завітав до бібліотеки, було вручено листівку-долоньку з логотипом Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Бережіть себе, своє здоров’я, своє життя!!!
Відповідальна за захід – Лесик Л. А.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top