Відеопрезентація “Талант виплеканий на рідній землі” /до 90-річчя з дня народження Романа Федоріва/

Видатному прозаїкові сучасності, лауреатові Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка, Романові Федоріву, виповнилося б сьогодні (1 грудня) 90 літ.
Літературна панорама письменника складає понад 60 томів української класики, забороненої в часи тоталітарної системи.
Світ багатий, радісний, неповторний, сповнений тривог, печалей і відкриттів нашого славного земляка можна черпати із його творів.
Роман Федорів якось з болем сказав: „В усі часи суспільство, якщо воно дбало про виразне національне обличчя, прагло дослідити, пізнати діяння своїх предків, узяти з історії не тільки вогонь, як це інколи проповідувалося, а й також попіл для того, щоб посипати собі голову на пам’ять про давні помилки та розчарування… Нормою, законом повинна бути загальнонародна потреба протоптувати стежки до історичних криниць, пильнуючи при цьому, щоб не затоптувалися та не запльовувалися їх береги…”
Центральна бібліотека для дітей (вул.С.Бандери, 8. Т.: 53-25-97) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради запрошує переглянути відеопрезентацію присвячену 90-річчю з дня народження нашого славного земляка, Романа Федоріва, лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка, премії родини Антоновичів, імені А. Головка, М. Горького, багаторічного редактора часопису „Дзвін”.
Відповідальна – Железняк М.О.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top