Зустріч – знайомство зі старшим відділом бібліотеки

DSC00539 Fotor_Collage
15 грудня у центральній бібліотеці для дітей пройшла зустріч – знайомство зі старшим відділом бібліотеки. На виховній годині учні 5-б класу 21 школи разом з класним керівником Сеньків Світланою Павлівною здійснили екскурсію до бібліотеки. Бібліотекарі старшого відділу вже чекали на своїх читачів, підготувавши цікаву екскурсію.

Спочатку бібліотекар читальної зали Телезин Галина Василівна докладно розповіла читачам історію книги від давнини до сьогодення. Учні уважно слухали про наскальні написи, глиняні таблички, про перші книги, що писалися на різних матеріалах: корі, полотні, шкірі і папірусі. Про першодрукаря Івана Федорова та перші зброшуровані книги.

Далі знайомство з сучасною книгою продовжила бібліотекар читальної зали Томілова Лілія Іванівна. Вона розказала про книгу, виготовлену в цифровому вигляді, електронну, показала її читачам та продемонструвала, як нею користуватися. Показала й аудіокнигу – озвучену й записану на матеріальний носій книгу. Діти активно приймали участь у спілкуванні. Вони хотіли поділитися своїми знаннями і про давню книгу, і про сучасну. Наводили доводи на перевагу друкованій книзі перед електронною та навпаки. Лілія Іванівна також розповіла дітям про бібліотечний сайт і про те, як шукати на ньому потрібну інформацію.

На завершення зустрічі діти висловлювалися «за» і «проти» друкованої чи електронної книги. Нарешті ми всі погодилися, що і друкована, і електронна книга має право на життя. Головне, щоб до них не згасав інтерес читачів.

Це було логічним завершенням бесіди – екскурсії у читальній залі. Далі учні перешли на абонемент та вибрали собі книгу для читання.

Зустріч була приємною, корисною для всіх учасників. Гарного Вам читання, дорогі наші читачі! Завжди чекаємо на Вас з книжковими новинками.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top