Хвилина шани на абонементі ЦБ “І знову дзвенить Чорнобильський дзвін і героям складає уклін”

“Віддаймо шану тим, кого нема

У пам`ятну скорботну для нас мить,

Кого забрав Чорнобиль, як війна,

За ким серденько батьківське болить.”

(Н.Мартинець)

Фото0446.jpg

15 грудня 2015 року на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) о 12.00 відбулася хвилина шани до дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильський АЕС, який відзначався 14 грудня.

Чорнобиль… незгоєна рана людських сердець. І не лише тих, хто жив і працював у цьому містечку, а й тих, хто тієї квітневої ночі став на боротьбу з вогнем, хто допомогав очистити українську землю від залишків радіонуклідів.

Бібліотекар наголосила, що в нашій пам`яті завжди повинні залишитися імена героїв-пожежників: Володимира Правика, Віктора Кібенка, Миколи Титенка, Миколи Ващука. Володимира Тішури, Василя Ігнатенка. Вони першими вступили в боротьбу з атомною стихією. Їх імена безсмертні, то ж віддаймо їм шану! 29 років минуло відтоді, коли мирний атом вийшов з-під контролю людини. Ліквідатори були у смертельній небезпеці, отримували високі дози радіоактивного опромінення, яке пізніше стало причиною захворювань, інвалідності і багатьох смертей. Прип`ять – місто юності ліквідаторів – стало горем їхньої старості. Вони йшли на бій з вогнем, а тепер нікому не потрібні зі своїми хворобами і проблемами.

То ж вшануймо хвилиною пам`яті загиблих і пам`ятаймо живих!!!

Захід призначений широкому колу користувачів, відповідальна заввідділом обслуговування ЦБ Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top