Зустріч з прикарпатською поетесою Наталією Данилюк «Віртуальний світ творчості»

Поезія має важливе значення у духовному збагаченні людини. Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, згуртовувати націю і об’єднувати людство. Поезія – це музика душі…

11.05.2023р в бібліотеці-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася зустріч з прикарпатською поетесою Наталією Данилюк «Віртуальний світ творчості». Віртуальність завжди тісно переплітається з реальністю. У віртуальних системах ми знайомимось, спілкуємось, вчимось і обмінюємось досвідом. Саме віртуальному аспекту творчого життя Наталі Данилюк був присвячений  сьогоднішній захід. Було наголошено, що про творчий шлях поетеси можна переглянути на інтернет-ресурс газети «Галичина».

Бібліотекар ознайомила присутніх з творчими здобутками поетеси, потім гостя розповіла про  те, що шлях її творчості «від шухляди» у світ почався через літературні  інтернет платформи. Потім авторка зачитала свої твори інтимно-пейзажної тематики, далі зачитувалась поезія на родинну тематику, завершила цикл поезій Наталя Данилюк віршами про війну. Улюбленою  темою поезії Наталії Данилюк є природа, навколишній світ, людина у гармонії з природою і світом, філософські роздуми про призначення людини у цьому світі, пошуки себе і свого «Я».

Якщо говорити про поетичні вершини талановитої поетеси Наталії Данилюк, то зразу в загальному можемо сказати, що вони високі освітлені сонцем свіжої мислі, обрамлені розмаїтою системою художніх образів і глибоко врослим корінням у потужні пласти народного життя і побуту. Вона авторка шістьох  книжок поезій: «Та жінка, що навпроти у вікні…» (2012р.), «Кульбабова віхола»  (2013р.), «Океан, що навиворіт…» (2015 р.), «СвітиТи мусиш» (2018р.), «Три поетичні струни» (2019р.), «Непроминальне» (2021р.), та «Чотири октави» (у співавторстві з Л.Геник, С.Ткачук, Н Баницькою) (2023р.). Член та відповідальний секретар літературного об’єднання «Горгани», учасниця літературної платформи «Об’єднанні словом» та літературно-мистецького коша «Ріднокрай». Член НСПУ та АУП.

На захід завітали викладачі та студенти ПНУ ім. В. Стефаника факультету «Туризму», спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності», та спеціаліст Департаменту культури, голова літературної платформи « Об’єднані словом»-Леся Геник, та бібліотекар краєзнавчого відділу ЦБ, керівник театральної студії «Жива історія» – Тетяна Зарецька. Про важливість мотиваційно-пізнавальних заходів – як елементу івент індустрії виступив завідувач кафедри управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івент менеджменту, кандидат управлінських наук, доцент ПНУ – Шикеринець Василь Васильович. Ознайомила всіх присутніх з власними поетичними творами, наголосивши на важливості популяризазиції літературного життя як на інтернет платформах, так і в «живих» поетичних   клубах, кандидат історичних наук, доцент ПНУ – Дутчак Олена Іванівна

Дякуємо всім, хто розділив сьогодні з нами цю затишну творчу зустріч.

Відповідальна за проведення заходу: Волошин Наталія.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top