Зустріч працівників Івано-Франківської МЦБС з делегацією працівників культури м.Ніжин

16 вересня 2022 року директор Івано-Франківської МЦБС, Оксана Вовк, разом із бібліотекарями взяли участь в презентації виставки робіт ніжинської художниці – Катерини Васєчко “Незламні” та фотоколажів історичних краєвидів м.Ніжина фотохудожника О.Нікітки в приміщенні виставкового залу навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття.

Офіційна делегація прибула з м.Ніжина в м.Івано-Франківськ в рамках меморандуму про співпрацю між Івано-Франківською та Ніжинською міськими територіальними громадами.

Розпочалася презентація з привітального слова очільника м.Івано-Франківська – Руслана Марцінківа. А після вуличного перформансу,  організованого для збору коштів для Збройних сил України, відбулася робоча зустріч учасників офіційної делегації м.Ніжина з представниками Департаменту культури Івано-Франківської міської ради та керівниками закладів і установ культури Івано-франківської територіальної громади.

Зустріч відбулася в надзвичайно творчій, затишній атмосфері, з патріотичними піснями та народними виступами з ноткою ліричності, з внутрішньою впевненістю в незламність українського народу. Такі заходи не тільки сприяють кращому обміну досвіду між територіальними громадами різних міст, а й об’єднують у спільному плануванні майбутніх артпроєктів.

Наступного дня, зранку 17 вересня в читальному залі ЦБ розпочалась презентація Івано-Франківської міської централізованої бібліотечної системи для офіційної делегації з м.Ніжин.

Директор МЦБС Оксана Вовк презентувала основні заходи від бібліотек, що відбулись упродовж останнього року: благодійна акція для вимушено переміщених осіб “Нація, яка читає — непереможна”, вуличні читання та майстер-класи “Бібліотека у дворах”, щоденні події для підтримки дітей та молоді вимушено переміщених осіб “Бібліотека в дії”. Цікаво для гостей, партнерів нашого міста, було послухати про фестивалі від бібліотечних працівників: “БібліоФест – 2021” (з нагоди II річниці створення Івано-Франківської міської територіальної громади), Фестиваль культурного різноманіття (Ботошані, Румунія).

Заступник директора, завідувач відділу інформаційно-аналітичного забезпечення та обслуговування АБІС – Тарас Гашевський, наочно продемонстрував проєктну діяльність МЦБС через окуляри віртуальної реальності, проєкт що залучив мінімум фінансування, але надзвичайне охоплення серед школярів. Крім цього, було наголошено про реалізацію 11 проєктів за 2021 рік, один з яких отримав грант від Міжнародної організації з міграції в сумі понад 300 тис. грн. на екологічну ініціативу.

Презентаційний марафон перейняли представники делегації м.Ніжин. Змістовне та захоплююче подання інформації про музеї та бібліотеки-філії міста Ніжин, де пріорітетними завданнями Управління культури і туризму Ніжинської міської ради є збереження бібліотек, переформатування, комп’ютеризація.

На завершення, Ганна Паркулаб, провела гостей на екскурсію у кімнату-музей Івана Франка із зупинками біля локацій, пов’язаних з іменем поета.

Щиро сподіваємось на якнайшвидшу зустріч із колегами у місті Ніжин, для зворотного обміну досвідом між діячами культури.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top