“З книжкової сторінки на екран”

21 липня протягом дня у бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька,100) було проведено кіновояж “З книжкової сторінки на екран” для широкого кола читачів.

Цього року ми святкуємо ювілеї видатних геніїв української літератури та кіно.80 років виповнилося б видатному актору Іванові Миколайчуку. Всім відомі “Тіні забутих предків” (1964 р.) зняті за твором Михайла Коцюбинського, що увійшли до Книги рекордів Гіннеса за кількістю нагород чи “Пропала грамота” (1972 р.) іще досі із захопленням переглядають кінолюбителі. 70-річний ювілей святкує також автор бестселера “Залишенець.Чорний Ворон” Василь Шкляр за мотивами якого у  2019  році було знято український фільм. До слова текст автора за кадром читає сам Василь Миколайович. Подвійний ювілей святкуємо з нагоди 150-річчя Лесі Українки та 100-ліття неповторного  твору — драми-феєрії “Лісова пісня”. У зв’язку з цим українські аніматори готують цьогоріч  прем’єрний показ мультфільму “Мавка. Лісова пісня”. 65 років  минуло з дня смерті Олександра Довженка — класика українського кіно, який стояв біля самих джерел нашого кінематографу. Його фільми «Звенигора» (перший український фільм, що вийшов на світову арену) (1927 р.), «Арсенал» (1929 р.) та «Земля» (1930 р.)  були відзначені численними нагородами.

Бібліотекар підготувала підбірку книг та  фільмів ювілярів. Усі охочі  могли переглянути кінострічки  у книгозбірні, або сканувати QR-код на смартфон і дивитися вдома.

Відповідальна за проведення: Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top