«З Кобзарем у серці»

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Для українців такою святинею є натхненник національних ідей, провідник добра, волі, щастя і правди – Тарас Шевченко. Через віки промовляє до нас слово великого поета, надихає нас, дає нам силу та мужність і нагадує, що ми – українці, що ми є народом.

7 березня 2019 р. працівники бібліотеки-філія №1(вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради з учнями ЗОШ №25 провели шевченківські читання «З Кобзарем у серці».

Там, де є думка про Тараса, там линуть у світ його вірші, там пульсує його життя, там його дух, там чути його голос до нас.

Діти  декламували твори великого генія і пророка, намагалися передати всю палітру почуттів, які вкладав поет у кожний рядок.

Основною родзинкою стало виразне читання шевченківських творів.

Користувачі закладу зібралися разом, щоб прочитати улюблені рядки великого Кобзаря, щоб відчути єдність українського духу, нашу невмирущу славу.

Пiд час заходу пролунали такі вірші поета, як «Реве та стогне Дніпр широкий», «Сестрі», «Садок вишневий коло хати», «Зацвіла в долині червона калина», «Мені тринадцятий минало».

Захід пройшов урочисто і піднесено, учні мали можливість глибше пізнати шевченкову літературну спадщину.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top