Казкова година відкрила для нас двері у світ

Казкова година відкрила для нас двері у світ, де і колобок, і курочка ряба, і солом’яний бичок, і Івасик-Телесик, і Кирило Кожум’яка, і яйце-райце, і летючий корабель і багато-багато іншого та цікавого.

«Казка вчить, як треба жити і  добро завжди творити» з таким гаслом бібліотека-філія №17 (с.Березівка) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради згуртувала юних читачів, щоб привернути увагу, до дитячої книжки, зокрема саме до казки. Адже щороку, 2 квітня, в день народження відомого данського казкаря Ганса Крістіана Андерсена (1805–1875) відзначається Міжнародний день дитячої книги.  Головна мета заходу – розказати дітям про казки, які вони є, хто автор казки, про зміст казки та його повчальну мету.

Протягом казкової години діти прослухали розповідь про різні українські народні казки. Також казки Братів Грімм, Шарля Перро та Ганса Андерсена, якому сьогодні 218 річниця з дня народження. За допомогою вікторин «з якої казки герой» (розглядали роздруковані з казок картинки), «з якої казки текст» (зачитували уривки казок), «відгадай загадку», «витягнувши фант – мімікою зобрази героя казки», діти заглиблювались у казку, пригадували основні моменти казки, головних героїв. А оцінками за відповіді про казки були цукерки.

На мою думку, бібліотека – це найдосконаліший світ казок, адже на поличках чекає свого читача багато дитячих книг з українськими народними казками, казками народів світу та авторськими казками. 

Дитячі книги – це не тільки література, коли всім смішно, кумедно або забавно, і не коли все просто і наочно, яскраво і привертає увагу, а коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, про те, як поводитись в різних життєвих ситуаціях. Саме таку думку про казку завідувачка бібліотеки-філії 17, Наталя, намагалася донести дітям. «Рукавичка» про те, що разом з друзями завжди тепліше. «Колобок» – про те, що не варто втрачати пильність коли нас хвалять, бо той хто улесливо хвалить не завжди друг. «Івасик-Телесик» – про підступність ворогів та дружбу з природою.

Щиро дякую за щирість моїм юним читачам. Читайте, дізнавайтесь, насолоджуйтесь!!! Казки чекають своїх читачів!!!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top