«Казку зима візерунками малює, а Миколай дарунки дарує»

Хай Миколай у вишиванці розбудить подарунком вранці,

Нехай нас всіх оберігає й на добрі вчинки наставляє!

Ще хай заступиться за тих, про кого геть ніхто не дбає!

Та в кожен дім і в кожну хату принесе радощів багато.

      Святий Миколай є одним з найбільш шанованих на Україні святих.  Він опікується знедоленими, хворими. Усе життя єпископа Миколая – нескінченна низка благодіянь і чудес, поданих, стражденному людству; він допомагав усім християнам та в першу чергу тим, кого спіткало горе, на землі й на морі, виносячи з глибин морських на сушу тих, хто потопав, визволяючи з неволі полонених та доставляючи їх додому. Чудес його не злічити. А найбільше приходу Миколая чекають діти. Зимової ночі перед дев’ятнадцятим грудня Святий Миколай опускається на срібній вервечці з неба на землю. Він заходить до кожної хати і кладе дітям  під подушки свої пречудові небесні гостинці. Це свято яке приносить відчуття передноворічної атмосфери і всілякі приємні сюрпризи.  

      Щоб подарувати дітям радість та святковий  настрій, поглибити знання дітей про святого, та важливість добрих вчинків, в переддень цього чудового дня, працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  запрошують дітей на онлайн духовну мандрівку «Казку зима візерунками малює, а Миколай дарунки дарує».

      В бібліотеці діє книжкова виставка «Чудотворець Миколай, ти усіх оберігай». На виставці представлена література про життя святого Миколая, історія виникнення та поширення свята, легенди, традиції та прикмети, пов’язані з цим  Днем.

      Бажаємо, щоб у ваш будинок обов’язково заглянув святий Миколай і  приніс щастя у ваші сім’ї й благополуччя рідній Україні.

Відповідальна Подолецька Г.І.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top