“Перша зіронька горить, Миколай до нас спішить”

                 Святого Миколая шанують віруючі всього світу. Усе життя Чудотворця було сповнене добрими справами. Він допомагав потопаючим, визволяв полонених, рятував від смертної кари невинних, зцілював хворих: повертав зір, мову, позбавляв кульгавості та навіть воскрешав померлих. Допомагав позбутися убогості, був помічником та заступником. І сьогодні він приходить до тих, кому необхідне його заступництво,а особливо до дітей, для яких він є почесним охоронцем.

 16. 12. 2020 року прославляли святого Миколая  і читачі бібліотеки-філії №13 (с.Хриплин, вул. Берегова 4в) МЦБС Департаменту культури  Івано-Франківської міської ради.

Писали листи святому Миколаю, допомагали прикрашати до свят бібліотеку сніжинками, гірляндами, ангеликами та ялиночками, які зробили напередодні  своїми руками. А ще розглядали книжкову інсталяція  “Стелить сніг у даль безкраю шлях святому  Миколаю”, яка розгорнута в бібліотеці.

    Зимової ночі перед 19-м грудня святий Миколай спускається по срібній вервечці з неба на землю. Сивобородий, у довгій золотисті накидці, він заходить до кожної хати і розкладає дітям у черевичок, чи під подушку свої пречудові небесні гостинці. Неможливо описати очікування кожної дитини, щоб побачити святого Миколая з ангелами і з дарунками.

І якщо ви чемні, працелюбні і доброзичливі – чекайте вранці чудовий подарунок. А якщо бешкетники і ледачі, то Миколай принесе вам хіба різочку, яку залишить у куточку. Гостинці від святого Миколая – винагорода за добрі справи і слухняність.

   Про святого Миколая існує багато легенд, на його прославу створено чимало молитов, пісень, віршів та оповідей.  Кожна дитина, в очікуванні Чудотворця, старається вивчити віршик чи молитву, зробити добру справу щоб похвалитися перед святим.  

   Наслідуймо, діти, добрі вчинки святого Чудотворця, відзначаймо свято зимове 19 грудня і нехай воно стане для нас святом милосердя, доброти, прощення і любові до ближніх.

Відповідальна за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top