Калейдоскоп незабутніх вражень “Туристичні принади нашого краю”

 “Подорожі вчать більше, ніж будь що інше. Іноді один 
 день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять
років життя вдома”.
А.Франс

Всесвітній день туризму всі любителі подорожей відзначають 27 вересня. Метою свята є пропаганда туризму серед мешканців усіх держав. Туризм – це запорука пізнання інших культур та посилення дружби між людьми з різних країн.

Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно. Указом Президента України від 21 вересня 1998 року було встановлено, що 27 вересня в Україні щороку відзначатиметься День туризму. Мета свята – пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами всього світу. Це свято кожного, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись зі щоденної буденної метушні на берег річки, в ліс, в поле або в інші місця, якими так багата наша земля. Турист – це людина, яка прагне до знань. Всесвітній день туризму можуть святкувати не тільки люди, чий стиль життя пов’язаний з мандрівками та рюкзаком. Навіть звичайний виїзд на природу для багатьох людей може стати туристичною подорожжю. Цього року День туризму-2022, в умовах повномасштабної збройної агресії проти України, не урочисте святкування, а можливість вчергове нагадати про мальовничість природи всіх областей України.

Заочну подорож туристичними цікавинками нашого краю запропонували своїм користувачам працівники бібліотеки-філії № 7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськради. Калейдоскоп незабутніх вражень “Туристичні принади нашого краю” відбувся у бібліотеці у день туризму – 27 вересня 2022 року. Бібліотекар Федишин В. заочно провела відвідувачів туристичними стежками Прикарпаття, ознайомила з визначними природними та архітектурними пам’ятками. Бібліотекар відзначила, що Івано-Франківщина – чи не найбагатша область на видовищні місця. У заочній подорожі відвідувачам бібліотеки допомогли численні фотоальбоми із світлинами  природи та пам’яток Прикарпаття відомих фотомитців – В. Пилип’юка, Т. Маланюка, П. Меленя та інших авторів, чиї роботи представлені на бібліотечній виставці “Подорожуємо рідним краєм”.

Живіть активно і позитивно, частіше подорожуйте і відкривайте для себе нові міста і країни! Нехай всі маршрути будуть цікавими і захоплюючими, емоції – яскравими, пригоди – веселими. Нехай на шляху зустрічаються тільки доброзичливі та щирі люди.

З Всесвітнім днем туризму!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top