Календарний інформер «Роман Шухевич: шлях життя і боротьби»


30.06.2022 р. працівники бібліотеки-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели календарний інформер «Роман Шухевич: шлях життя і боротьби»,  до 115-річчя від Дня народження політичного та військового діяча.

Одне з провідних місць в українському визвольному русі XX ст. займає постать генерал-хорунжого Української Повстанської Армії (УПА) Романа Шухевича (Тарас Чупринка), який упродовж 1940-х рр. очолював боротьбу проти двох найстрашніших тоталітарних режимів – нацистського та радянського.

Для Шухевича справою всього життя було військове мистецтво та вишкіл кадрів для української армії. Стати блискучим командиром йому допомогли активна діяльність у “Пласті”, заняття спортом, служба у польській армії, навчання в німецькій військовій академії в Мюнхені, участь як поручника у формуванні Карпатської Січі, як сотника – в Дружинах Українських націоналістів, як підполковника і потім генерала – в УПА. Герой України (посмертно) Роман Шухевич увійшов в українську історію не лише як той, хто боровся та ненавидів ворога, а як той, хто в серці мав любов до України та до українця, любов, якій у данині зложив усе.Вічна пам’ять всім героям України, за їхню мужність і відвагу!

Відвідувачам бібліотеки запропонували для перегляду документи з історії України, які розкривають визначну постать Романа Шухевича.

Справжній син українського народу, воістину великий українець, взірець служіння Вітчизні і яскравий приклад теперішньому та прийдешньому поколінню борців за волю і незалежність України та її світле майбутнє! Слава мужнім воїнам, які й тепер боронять нашу землю від московських загарбників. Слава Героям! Слава Україні!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top