Квест-вікторина “Мовні барви”

Мова наша, мова — пісня стоголоса:
Нею мріють весни, нею плаче осінь.
Нею марять зими, нею кличе літо,
В ній криваві рими, сльози“Заповіту”.
Рибчинський Ю.     

9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Свято започатковане у 1997 році указом президента на підтримку ініціативи громадських організацій у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Він був письменником-агіографом, основоположником давньоруської історіографії, першим істориком Київської Русі, мислителем, вченим, ченцем Києво-Печерського монастиря.

09.11.2022 року в бібліотеці-філії №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, в дитячому відділі, до цієї видатної дати було підготовлено і проведено квест-вікторину «Мовні барви”.

Бібліотекарка підготувала у кольорових слайдах 7 цікавих фактів про українську мову, а також пізнавальну гру-вікторину «Лепетуни» на граматику, правопис, наголос, які часто неправильно використовуються у нашому мовленні та письмі. Відвідувачі заходу були вражені, зрозумівши, як широко заполонив нас мовний суржик! Така цікава гра припала до душі навіть дорослим користувачам, які залюбки граючи, вивчали рідну мову, викорінюючи русизм із свого лексикону. Завдяки загадкам, віршам та різноманітним словосполученням, гості заходу знаходили синоніми до слів, які допомагали їм вивчати маловідомі слова української мови. Недарма її називають солов’їною, адже вона така багата і співуча. Презентувалася також виставка книг до прочитання про українську мову.

Відповідальна: Вінтон Н.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top