“Квіти – усмішка природи”

«Людині для життя потрібні сонце, воля і маленька квіточка», – сказав колись видатний казкар Ганс Крістіан Андерсен. І справді, квіти супроводжують нас протягом усього нашого життя: зустрічають при народженні, втішають у старості, радують на весіллях, іменинах, святкуваннях…  Безліч квітів не тільки роблять наше життя яскравішим, вони також сприяють очищенню і оздоровленню повітря навколо нас, наповнюючи його киснем, тонким і ніжним ароматом. Лише згадайте посмішки і радість людей, яким ви дарували квіти …

4 жовтня 2021 р. в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради бібліотекарки провели інформаційну викладку- експозицію «Квіти- усмішка природи».

Квіти, квіти, квіти… Як багато про них можна сказати. І, водночас, досить подарувати квітку, і в очах людини спалахне вогник щастя. Чарівні, духмяні, ніжні, милі, запашні… Про квіти можна говорити безкінечно. А скільки приємних хвилин вони приносять людям! Квіти всюди — на клумбах, у кімнатах, у вазонах. Вони — на вишиваних рушниках, скатертинах, фіранках; вони пломеніють на полотнах художників. Ними розмальовують печі, стіни осель. Засушені квіти, їх кладуть за образи, з них готують різні напої, відвари.

Як довкола багато різних квітів! Кожна квітка щось символізує, щось говорить про себе:

– Конвалія — богиня весни.

– Маргаритка — квітка лицарів, кохання й ворожби.

– Емблема непорочності — лілія.

-Півонія — символ палкого кохання.

-Мак — квітка краси й молодості.

– Квітка вірності, символ весняної королеви — незабудка.

– Нарцис — гордість, самозакоханість.

– Тюльпани — освідчення в коханні.

– Фіалка — лагідність, сором’язливість, скромність.

– Калина — символ дівочої краси і вроди.

Кімнатні рослини – ідеальний засіб зробити оточуюче середовище для нас більш привабливим і спокійним, вони хоч якось допомагають нам зблизитися з природою. 

Красиві домашні квіти створять чудову атмосферу в нашому будинку, а також вбирають в себе всі шкідливі елементи, виробляючи речовини, які не дозволяють розвиватися різним грибкам і бактеріям.

  Прекрасний оазис на вашому підвіконні здатний не тільки радувати око і покращувати настрій, але і боротися з деякими захворюваннями. 

Якщо ви вирішили прикрасити свій дім квітами, пропонуємо почати з найбільш корисних. Всі ми знаємо про лікарські трави, але навіть не підозрюємо, що є лікувальні кімнатні рослини. 

  Сьогодні ми дізналися багато цікавого про наших зелених друзів. Ближче ознайомилися з квітами, їх деякими ознаками й особливостями  На полицях цієї виставки на вас чекають книжки про різнобарвний світ квітів. Ми впевнені, що це знайомство сприятиме бережливому ставленню до квітів, рослин, рідної природи, спонукатиме нас до пошуків істини та відкриттів , адже в довкіллі ще так багато таємниць, які не відкрила нам матінка-природа.

 

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top