Книгомандри “Книжкова територія братів Капранових” 

24.07.2022 року виповнюється 55 років українським письменникам, засновникам видавництва “Зелений пес” та літературного онлайн-альманаху “Гоголівська академія”, культурним діячам, блогерам, людям, котрі підтримують та популяризують все українське – братам Капрановим. 

З цієї нагоди, 24 липня 2022 працівники абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, в рамках проєкту #Бібліотека_в_дворах  підготували і провели для своїх користувачів книгомандри “Книжкова територія братів Капранових”.

Під час заходу бібліотекар розповіла користувачам про життєвий шлях та творчість цих письменників. Читачі бібліотеки мали змогу ознайомитися із їхніми творами: “Забудь річка”, “Щоденник моєї секретарки”, “Майдан, таємні файли”. Працівниця підготувала для користувачів міні-листівки із короткою інформацією про братів Капранових.

Дмитро та Віталій Капранови, народились у 1967 році, на території сучасної Молдови. Мають ще одного старшого брата. Разом з родиною переїхали до Очакова, там закінчили школу, займались греко-римською боротьбою та відвідували музичну школу. Вищу освіту здобували у Москві та Свердловську, вивчали кібернетику. 

Капранови видавали газету українською мовою, та літературний журнал, у якому друкувались українські фантастичні твори. Саме в цей час з’явилась ідея першої прозової збірки братів “Кобзар 2000”.

Перший проєкт з популяризації української книги називався “Книгоноша” і полягав у створенні каталогу всіх україномовних видань, а набралося їх тоді приблизно 600. Потім був конкурс української літератури “Золотий Бабай”, організований Капрановими разом з телеканалом “1+1”.

Зараз брати Капранови популяризують українську культурну спадщину та розвінчують історичні міфи на своєму ютуб-каналі “імені Т. Г. Шевченка” та продовжують літературну діяльність та захищають нашу незалежність у складі ПСП “Азов”.

Відповідальні: всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top